”Ideer er som fisk. Hvis man ønsker at fange de små fisk, kan man blive inde på det lave vand. Men hvis man vil fange de store fisk, skal man dykke længere ned. Helt ude på det dybe vand er fiskene stærkere og renere. De er enorme og abstrakte. Og de er meget smukke,” skriver den amerikanske filmskaber David Lynch i introduktionen til sin bog ’At fange de store fisk’.

Det kompakte værk, der består af 92 korte, stream of consciousness-forløste kapitler på blot 187 sider, bærer undertitlen ’Meditation, bevidsthed & kreativitet’, og det er netop det, David Lynch’ udgave af lystfiskeri handler om: Fiskene er idéer, havet er din underbevidsthed, og dit udstyr fra stang til maddingen er meditation.

De mest originale idéer opstår i det uvisse, kunne en sammenfatning af ’At fange de store fisk’ lyde, og bogen er en åben invitation fra mesterinstruktøren bag blandt andet ’Blue Velvet’ og ’Twin Peaks’ til den enkelte læser, hvad enten man er kunstner eller udfolder sig mere i Excel-afhængige discipliner, om at ”fiske i sine egne vande af hukommelse, traumer og erfaring”.

David Lynch: ’At fange de store fisk. Meditation, bevidsthed & kreativitet’. A Mock Book, 2017.

Køb den her.