Hvem er tv-serie-historiens mest spændende karakterer? I denne video udnævner Adam Price fem hovedroller, som har inspireret og rørt ham mest som manuskriptforfatter i de seneste år.

I kapitel 3 og 4 i sin Mesterlære zoomer den Emmy- og BAFTA-vindende serieskaber ind på de principper, han selv har sværget til, når han har udviklet sit persongalleri til blandt andet det verdensomspændende seerhit ’Borgen’: At man gennem grundig research skal kende karakterernes verden så indgående, at man undgår, at de taler og handler som klicheer. At karakteren skal have en vilje, som driver handlingen. At man skal sætte sine karakterer under pres, og at det er de valg, de træffer under pres, som i sidste ende udgør karakteren og gør ham eller hende til en, man ikke kan tage øjnene fra.

Især det sidste punkt, hylder Price. Bedst som du tror, at din hovedperson har fået nok modstand, skal du som regel tilføje yderligere modstand, understreger han: ”Når man kigger på sin historie, tænker man måske: Den har alt, en god start, en god midte og en god slutning, hvorfor virker den så ikke? Og pludselig indser man, at for helvede … Jeg har ikke gjort det svært nok for min hovedperson! Han eller hun har ikke nok modgang, og a walk in the park griber os bare ikke.”

Du kan se Adam Prices kåring af tv-serie-historiens bedste karakterer her.