Da UEFA som konsekvens af coronapandemien besluttede sig for at udskyde EM-slutrunden fra 2020 til sommeren året efter, overgik ansvaret for det danske landsholds deltagelse samtidig fra Åge Hareide til Kasper Hjulmand. Hjulmand tiltrådte helt efter planen i eftersommeren 2020, og blandt mange andre forberedelser til EM-åbningskampen i Parken i juni 2021 læste landstræneren bøger. En del af dem handlede om ledelse, forklarede han i magasinet Landsholdet:

”For mig handler ledelse primært om at finde ud af, hvem man er som menneske – at man identificerer ankeret i sig selv og leder ud fra det. De ledere, der har inspireret mig mest, er autentiske. De er tro mod sig selv og deres værdier. At læse hjælper mig med at finde ud af det: Hvem er jeg? Hvad tror jeg på?”

Kasper Hjulmand, der er uddannet UEFA Pro-træner samt BSc. i idræt med speciale i coaching fra Københavns Universitet, ynder også at læse skønlitteratur, fremgår det af den liste, han oplyste i samme interview, og som altså er et øjebliksbillede i fodboldlandstrænerens liv på det tidspunkt og ikke hans endegyldige litteraturkanon: