”Fuldstændig brillant”. ”Stor skuespilkunst”. ”Dinklage smadrer kameraet og meget ofte sine medspillere”.

I sin gennemgang af sine fem favoritkarakterer i den moderne tv-serie-historie fremhæver Adam Price denne gang, i afsnit 3, Tyrion Lannister fra den otte sæsoner lange HBO-serie ’Game of Thrones’ (2011-2019). Tyrion Lannister, der spilles af skuespilleren Peter Dinklage, er en del af den ene af seriens seks klaner, der udkæmper en arg kamp om tronen i en middelalderlig eventyrverden. Det handler om magt, og det handler slet og ret om overlevelse.

I dag 54-årige, 135 centimeter høje Peter Dinklage blev født i den lille by Morristown i New Jersey med lidelsen akondroplasi, som er den hyppigste form for skeletdysplasi, der resulterer i en lille højde og en relativ forkortning af arme og ben i forhold til længden af overkroppen. Hans mor var skolelærer, faren forsikringsmand, og han endte selv som skuespiller, hvis rolle i ’Game of Thrones’ blandt andet har kastet fire Emmy-priser ud af ni nomineringer af sig. Han fik sit gennembrud med ’The Station Agent’ (2003) og er alt i alt ifølge IMDb noteret for 86 roller – senest i ’The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ (2023).

Du kan se Adam Prices karakteristik af Peter Dinklages fortolkning af Tyrion Lannister i denne video, hvor du også kan se resten af de ifølge ham fem bedste tv-serie-karakterer.